Is Investeren in Maatwerksoftware Verstandig?

Jan 27, 2021

Bedrijven willen graag uniek zijn. Wat betekent dat eigenlijk? Ieder bedrijf is sowieso uniek, maar veel bedrijven weten niet wat hen uniek en onderscheidend maakt. Of ze vinden het lastig om dit aan de buitenwereld kenbaar te maken. Door middel van het inzetten van maatwerksoftware kun je je onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. NForza is de aangewezen partner om je hier bij te helpen.

Maatwerk of kant en klaar

Custom-made, tailor-made of bespoke software is speciaal op maat gemaakte software afgestemd op de behoeften van een bedrijf of businessmodel. De oorsprong van de term maatwerk in maatwerksoftware komt uit de mode-industrie. Een rijke man die zich een pak kon veroorloven dat op maat was gemaakt, droeg een ‘tailor-made’ pak of maatwerk-pak.

Gewenste aanpassingen

Het kopen van commerciële, kant-en-klare software lijkt vaak een goede en eenvoudig manier, waarmee je snel de markt op kunt. Maar deze aanschaf kan soms gecompliceerd worden als je erachter komt dat je meer functies en functionaliteiten nodig hebt die niet ‘standaard’ in de software aanwezig zijn. De gewenste aanpassingen aan de software zorgen dan vaak alsnog voor onverwacht hoge kosten, terwijl je aan de andere kant ook betaald voor ongebruikte features die wel "standaard” ingebouwd zijn.

Met maatwerksoftware hoeft u niet meer na te denken over hoe je deze ontbrekende functionaliteiten kunt opvullen met de aanvullende oplossingen. En als er aanpassingen nodig zijn voor je bedrijfsvoering hoef je ook niet te wachten op nieuwe software-updates vanuit de leverancier.

Oplossingen van NForza

In de afgelopen 25 jaar heeft NForza veel maatwerk softwareoplossingen ontwikkeld en onderhouden voor klanten in de meest uiteenlopende branches.

Een voorbeeld van een maatwerk softwareoplossing die NForza ontwikkeld heeft is voor een Nederlandse leverancier voor bouwproducten. Door hun workflows, behoeften en processen te volgen, zijn we erin geslaagd om een eigen Warehouse Management System voor hen te creëren. We hebben hun domeinexpertise en onze kennis van softwareontwikkeling gecombineerd om een ​​onafhankelijk en geïntegreerd beheersysteem te creëren.

Beveiliging is een belangrijk onderwerp als het om nieuwe software gaat. Commerciële software lijkt goed beveiligd, maar er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarin belangrijke bedrijfsgegevens op straat zijn komen te liggen als gevolg van een hack. Bij maatwerksoftware bepaal je altijd zelf waar gegevens opgeslagen worden omdat je onafhankelijk bent en volledige controle hebt over de bedrijfsgegevens.

Flexibel en Agile

Met behulp van geavanceerde technologieën bouwen we aanpasbare, flexibele en agile softwareoplossingen met alle functionaliteiten die nodig zijn voor je bedrijf en zorgen voor hoge prestaties.

Zo kregen de experts van NForza ook de kans om het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) te helpen bij het ontwikkelen van een geïntegreerde omgeving van boorsimulatoren en een digitale leeromgeving. Aankomende tandartsen kunnen hiermee veilig trainen en onderzoek doen in de virtuele omgeving, door moeilijke taken te oefenen, met behulp van de juiste en veilige technieken.

Het ontwikkelen van maatwerksoftware geeft een klant de beste productiviteit, efficiëntie en maximale uitkomst met volledige controle, mogelijkheid voor aanpassingen en ondersteuning zonder licentiekosten. Met maatwerksoftware worden stap voor stap jouw zakelijke behoeften in kaart gebracht en gerealiseerd. Het is je persoonlijke oplossing voor alle bedrijfsprocessen, zoals automatisering van terugkerende taken, business rapportages of het creëren van een bedrijfsomgeving waarmee je snel op veranderingen in kunt springen.

Op onze Business Case pagina kun je enkele voorbeelden van projecten bekijken die we gedaan hebben. Wil je ook op maat gemaakte software, dan kan NForza je zeker helpen.

Ben je benieuwd wat NForza voor je kan betekenen om meer grip te krijgen op je software ontwikkeling?

Get in touch with our experts now!