Wat zijn de 7 belangrijkste aandachtspunten bij Event Storming?

Apr 04, 2023

In dit blogartikel zullen we de 7 belangrijkste aandachtspunten in event storming van Alberto Brandolini bespreken. Event storming is een collaborative workshopmethode voor het ontdekken van complexe bedrijfsprocessen en -systemen. Het is een visuele en interactieve manier om inzicht te krijgen in hoe de verschillende onderdelen van een bedrijf samenwerken en hoe informatie door het systeem stroomt.

Wat is event storming?

Event storming is ontwikkeld door Alberto Brandolini en wordt veel gebruikt in agile-ontwikkeling. Het is een gestructureerde en collaboratieve aanpak die teams helpt om een dieper begrip te krijgen van de bedrijfsprocessen en systemen waar ze mee werken. Event storming richt zich op het identificeren van gebeurtenissen, acties en resultaten, en het creëren van een gedeeld beeld van hoe deze onderdelen samenwerken.

Nu we hebben geïntroduceerd wat event storming is, zullen we de 7 belangrijkste aandachtspunten van Alberto Brandolini bespreken die u kunt gebruiken om event storming succesvol te maken.

  1. Begin met de gebeurtenissen: De eerste stap bij event storming is het identificeren van de belangrijkste gebeurtenissen in het systeem. Gebeurtenissen zijn de acties die plaatsvinden binnen het systeem, zoals het plaatsen van een bestelling, het toevoegen van een product aan een winkelwagentje of het verzenden van een e-mail. Door te beginnen met het identificeren van de gebeurtenissen, krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de belangrijkste functies van het systeem.

  2. Creëer een gemeenschappelijke taal: Een van de belangrijkste voordelen van event storming is het creëren van een gemeenschappelijke taal tussen de deelnemers. Door het definiëren van de verschillende termen en begrippen die worden gebruikt in het systeem, zullen de deelnemers beter in staat zijn om met elkaar te communiceren en de belangrijkste uitdagingen te begrijpen.

  3. Maak gebruik van een fysiek canvas: Event storming werkt het beste wanneer het wordt gedaan op een fysiek canvas, zoals een whiteboard of een groot vel papier. Door gebruik te maken van een fysiek canvas, kunnen de deelnemers gemakkelijker samenwerken en ideeën delen. Bovendien is het gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen op een fysiek canvas dan op een digitaal platform.

  4. Gebruik kleurcodes: Kleurcodes kunnen worden gebruikt om de verschillende gebeurtenissen en acties in het systeem te categoriseren. Door het gebruik van kleurcodes kunnen de deelnemers snel zien welke delen van het systeem met elkaar samenwerken en welke delen mogelijk problemen veroorzaken.

  5. Gebruik stickers: Stickers kunnen worden gebruikt om de verschillende gebeurtenissen en acties in het systeem te visualiseren. Door het gebruik van stickers kunnen de deelnemers gemakkelijk de belangrijkste onderdelen van het systeem identificeren en visueel onderscheid maken tussen verschillende acties en gebeurtenissen.

  6. Houd het simpel: Event storming kan snel complex worden als er te veel details worden toegevoegd. Het is belangrijk om het proces eenvoudig te houden en alleen de belangrijkste gebeurtenissen en acties op te nemen. Dit zal de deelnemers helpen om het proces te begrijpen en betrokken te blijven.

  7. Betrek alle belanghebbenden: Het is belangrijk om alle belanghebbenden bij het proces te betrekken, inclusief ontwikkelaars, klanten en managers. Door alle belanghebbenden bij het proces te betrekken, kunnen de deelnemers een beter begrip krijgen van hoe het complete systeem werkt en zal er ook overeenstemming en draagvlak vanuit de hele organisatie zijn.

    Door deze 'best practices' te volgen, kunnen teams event storming succesvol uitvoeren en een dieper begrip krijgen van de bedrijfsprocessen en -systemen waar ze mee werken.

    Conclusie

    Event storming is een krachtige tool die kan worden gebruikt door bedrijven van elke omvang en in elke branche. Door het gebruik van event storming kunnen teams efficiënter samenwerken, problemen identificeren en oplossen en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

    Kortom, event storming is een waardevolle methode voor teams die hun bedrijfsprocessen en -systemen willen optimaliseren. Door de 'best practices' van Alberto Brandolini te volgen, kunnen teams effectief gebruik maken van event storming en hun bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Ben je benieuwd wat NForza voor je kan betekenen om meer grip te krijgen op je software ontwikkeling?

Get in touch with our experts now!