5 redenen waarom jouw organisatie toe is aan een DevOps strategie

Mar 03, 2021
 

Heeft jouw organisatie een Devops strategie?

Heb je weleens nagedacht over het toepassen van een Devops strategie in jouw organisatie? Het lijkt misschien verspilde moeite, of lastig om aan te beginnen. Om deze redenen wordt het vaak uitgesteld. Maar is dit wel altijd verstandig?

We geven je 5 redenen waarom jouw organisatie misschien toch eens zou moeten nadenken over een Devops strategie.

 1. Eindgebruikers van de software vinden bugs
  Met andere woorden, er wordt getest in productie. In plaats van door de development afdeling worden bugs gevonden door gebruikers van de software.

 2. 'Kastje naar de muur gedrag'
  Projecten lopen vertraging op omdat afdelingen naar elkaar wijzen, waardoor de start en opvolging van acties wordt vertraagd.

 3. Gebrek aan communicatie
  Er is niet voldoende overleg en communicatie tussen verschillende afdelingen, waardoor dingen niet of juist dubbel worden gedaan.

 4. Live gaan met software duurt te lang
  Ondanks dat je software team agile werkt en regelmatig en snel levert, duurt het vaak lang voordat de updates beschikbaar komen bij de gebruiker.

 5. Vingerwijzen
  De schuld wordt bij een ander gelegd, wanneer er iets misgaat dan geven werknemers of afdelingen elkaar de schuld in plaats van naar een oplossing te zoeken.

Zie je dat één of meer van bovenstaande symptomen ook in jouw organisatie voorkomen? Dan wordt het tijd om na te denken over het invoeren (of verbeteren) van een Devops strategie. Wil je hier eens over sparren met één van onze consultants? Neem dan contact met ons op.

Ben je benieuwd wat NForza voor je kan betekenen om meer grip te krijgen op je software ontwikkeling?

Get in touch with our experts now!